Back to News

April 25, 2022

VeNIT Lab olarak Mart ayında yoğun ve güzel birçok faaliyet gerçekleştirdik.

VeNIT Lab olarak Mart ayında yoğun ama güzel birçok faaliyet gerçekleştirdik, etkinliğe katıldık. Hem ulusal hem uluslararası etkinliklerimizde tüm paydaşlar ile iletişim ve işbirliklerinde bulunduk. Çalışma ve çıktılarımızı endüstriye kazandırma için dolu dolu bir süreç gerçekleştirdik.  

İşte Mart ayının bir özeti: 

AUS Zirvesi (9-10 Mart 2022)

9-10 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen SummITS'22 "3. Uluslararası AUS Zirvesi” etkinliğinde VeNIT Lab olarak fuar alanında yerimizi aldık. V2X, IoT, siber güvenlik, görüntü işleme, kooperatif akıllı ulaşım sistemleri (K-AUS) konularında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı tanıttığımız standımız büyük ilgi gördü. Ulusal ve Uluslararası AUS paydaşları ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik, işbirliklerini değerlendirdik.  

VeNIT Lab direktörü sayın Doç. Dr. Müjdat Soytürk zirvede “Keynote Speaker” ve CCAM Oturumunda moderatör olarak katkı sağladı. Ayrıca yaptığı çalışmalar "5. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri” kapsamında Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 

Değerli etkinlik için üyesi olduğumuz AUSDER’e ve standımızı ziyaret eden herkese teşekkür ederiz. 

Workshop (23 Mart 2022)

23 Mart 2022 tarihinde “Bağlantılı Araçlardan Otonom Araçlara: Akıllı Ulaşım Sistemleri” adlı çalıştayımızı değerli konuşmacılarımız ve katılımcılarımızın katkılarıyla gerçekleştirdik. Etkinlik süresince akıllı ulaşım sistemleri ile bağlantılı ve otonom araçları; alanındaki standartlar, hukuki boyut ve uygulamalar gibi pek çok açıdan ele aldık. Günümüzdeki, gelecekteki AUS ve bağlantılı otonom araç uygulamaları ile birlikte söz konusu sistemlerin teknik ve hukuki boyutlarını tartışma imkanı bulduk. 

VeNIT Lab olarak tüm katılımcılarımıza ve konuşmacılarımıza teşekkür ederiz.

InSecTT Projesi Konsorsiyumu F2F Toplantıları (28-31 Mart 2022)

VeNIT Lab, 28-31 Mart 2022 tarihleri arasında H2020 InSecTT projesi F2F toplantısnda 54 kuruluşa İstanbul’da ev sahipliği yaptı, InSecTT projesi ortaklarını ve katılımcılarını ağırladı. Etkinlik sürecinde VeNIT Lab ziyaretleri de gerçekleştirildi ve VeNIT Lab tarafından geliştirilen IoT, siber güvenlik, görüntü işleme ve kooperatif akıllı ulaşım sistemleri (K-AUS) uygulamalarının sahada canlı gösterimi yapıldı. 

Akıllı kavşak, tümsek/çukur tespiti ile çeşitli V2X haberleşmesi uygulamalarının demonstrasyonu da kampüs içerisindeki Akıllı Kavşak Altyapısı ve V2X Gösterim Sahası üzerinde gerçekleştirildi.